Panier (0) 0 Panier

Votre panier est vide!

Merci ! Vos favoris ont bien ete transférés au magasin.

Aller au magasin
QUALIFIÉS RECONNUS
© Getty Images

Pasta al Forno met ricotta en zelfgemaakte tomatensaus

Recettes

Dit eenvoudig te bereiden gerecht doet denken aan lasagne, een typisch Italiaanse maaltijd. Eventuele restanten kunt u goed in de koelkast bewaren en later oppeuzelen.

Ingrediënten:

  1. 750 g AmwayTM Italiaanse pasta – Fusilli

  2. 1 witte ui, fijngehakt

  3. 1 gedroogde rode peper, gehakt

  4. 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  5. 2 blikken tomatenblokjes (2 x 400 g)

  6. Een handvol verse basilicumblaadjes, gehakt

  7. 200 g ricotta

  8. Een paar handjes geraspte Parmezaanse kaas

  9. 100 g geraspte mozzarella

  10. Extra Vierge Olijfolie AMWAYTM da Carapelli

  11. Zout, zwarte peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en vul een iCook soeppan met gezouten water en breng dit aan de kook. Wacht tot het water kookt, voeg de pasta toe en laat deze 3 à 4 minuten korter koken dan de aanbevolen kooktijd.

  2. Giet de pasta af en zet apart. Giet ondertussen wat olijfolie in een iCook anti-aanbakpan en bak de ui, knoflook en rode peper 5 tot 10 minuten, of totdat de ui zacht wordt, op lage tot matige warmte.

  3. Voeg de tomaten toe en laat de saus 5 tot 10 minuten sudderen.

  4. Vet een grote, rechthoekige ovenschaal in met olijfolie. Verdeel een laagje saus over de bodem van de schaal en doe daar een laagje pasta overheen.

  5. Wissel de laagjes saus en pasta af totdat beide op zijn. Strooi de geraspte mozzarella eroverheen.

  6. Bak 15 minuten of totdat de kaas bovenop goudbruin is geworden.

Nous utilisons des cookies pour améliorer votre expérience sur notre site. Des cookies sont des fichiers stockés dans votre navigateur, utiles à la plupart des sites Web pour personnaliser votre expérience de navigation.

En continuant à naviguer sur notre site sans modifier les paramètres, vous acceptez notre utilisation des cookies.

J'accepte