Totale voorbereidingstijd: 60 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden:
iCook steelpan van 4 liter en deksel
iCook wok
Messen
Groenterasp
Ingrediënten:
1 ui
1 zoete rode paprika
1 zoete gele paprika
300 g oesterzwammen
600 g kalfsbiefstuk van de haas
Blik ananasschijven van 250 g
1 teen knoflook
30 g verse gember
300 g rijstnoedels
100 ml extra vierge olijfolie
50 g tomaten, in stukjes
2 eetlepels sojasaus
Sap van 1 limoen
Bereidingswijze:
Snijd alle groenten en oesterzwammen in stukjes, snijd het vlees in hapklare stukken, snijd de ananas in blokjes (houd het sap apart voor de saus) en rasp de knoflook en de gember.
Kook de rijstnoedels in de iCook steelpan van 4 liter; volg de instructies voor de bereidingstijd op de verpakking. Spoel ze daarna af met koud water.
Verwarm de olie in de iCook wok, braad het kalfsvlees 2 tot 3 minuten, haal uit de pan en zet apart.
Bak de knoflook en de gember en daarna de oesterzwammen en de groenten. Voeg de ananas toe en kook 3 tot 5 minuten.
Roer de stukjes tomaat, sojasaus en limoensap erdoor. Voeg wat ananassap toe voor een zoetere zoetzure smaak.
Voeg het vlees en de noedels toe aan de groenten, meng alles goed door elkaar en breng alles over in een mooie schaal.
Tip voor ABO's: Probeer het gerecht eerst thuis uit voordat u het aan anderen serveert. "Het zal u verbazen hoeveel eenvoudiger het is als u het van tevoren geoefend hebt!" zegt ABO Cornel Robu.
Download dit recept als pdf om te printen of als ePub-bestand om met de app van uw favoriete e-reader te gebruiken en op uw draagbare apparaat op te slaan.