Voorbereiding en bereiding: 35 minuten
Porties: 4
Ingrediënten voor groentesalade met zeevruchten:
50 ml olijfolie
100 g haricots verts, schoongemaakt
1 aubergine, in blokjes gesneden
1 rode paprika, zonder zaad en zaadlijst en in dunne reepjes
1 gele paprika, zonder zaad en zaadlijst en in dunne reepjes
1 el bieslook, fijngehakt
1 el peterselieblaadjes, fijngehakt
200 g garnalen, gepeld en ontdarmd
150 g inktvisringen, gewassen
125 g gekookt mosselvlees
sap van 1/2 citroen
zout en peper
Bereidingswijze:
Breng in de iCook 3-liter steelpan wat water met zout aan de kook en kook de haricots verts in 1–2 minuten beetgaar. Giet af en laat ze afkoelen in ijswater.
Verhit de helft van de olijfolie in een grote iCook koekenpan of de 8-literpan op een matige warmtebron.
Roerbak de garnalen, inktvisringen en aubergine met wat kruiden gedurende 3–4 minuten.
Voeg een minuut voordat de garnalen en de inktvis gaar zijn het gekookte mosselvlees toe, om het warm te laten worden. Neem de pan van het vuur en schep de inhoud over in een mengkom.
Voeg de paprika's en de haricots verts toe en meng alles goed door elkaar. Giet de resterende olijfolie en het citroensap erover en breng op smaak.
Schep de salade in serveerkommen en garneer met de fijngehakte peterselie en bieslook. Dien direct op, samen met de pittige sojadressing.
Opmerking: Eventueel kunt u de zeevruchten vervangen door kip. Bewaar eventuele restjes in een roestvrijstalen iCook mengkom. Wanneer iedereen genoeg heeft gegeten, kunt u de mengkom eenvoudig afsluiten met het bijpassende deksel.
U kunt uw salade een speciale smaak geven met deze pittige sojadressing.

Ingrediënten voor pittige sojadressing:
6 el olijfolie
1 el sojasaus
3 el rode wijnazijn
3–4 el citroensap
1 fijngehakte rode peper (hoe meer u gebruikt, hoe pittiger de smaak!)
1/2 fijngehakt teentje knoflook
2 el honing
zout en peper
Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten in een iCook mengkom.
Klop alles geleidelijk door elkaar en breng indien gewenst op smaak met peper en zout.