Gebruikt materiaal:uw lievelingsmes uit de 5-delige messenset van iCook, steelpan (3 liter) met deksel, grote sauteerpan met deksel
Ingrediënten voor de saus:
2 tomaten
olijfolie
2 gele uien, fijngehakt
3 tenen knoflook, fijngehakt
zout, peper en oregano
Ingrediënten voor het hoofdgerecht:
1 aubergine
1 courgette
2 tomaten
5 à 6 champignons
200 g verse mozzarella
Recept:
Blancheer twee tomaten voor de saus om eenvoudig de huid te kunnen verwijderen. Snijd de geblancheerde tomaten in kleine blokjes. Zet vervolgens de pan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie, de ui en de knoflook toe. Bak de uien tot ze glazig zijn en voeg vervolgens de tomaten toe. Breng op smaak met zout, peper en gedroogde oregano.
Sluit het deksel van de pan zorgvuldig om het VITALOK-proces in gang te zetten. Laat 10 minuten op de laagste stand garen.
Snijd de rest van de groenten en mozzarella in plakjes van ongeveer 9 mm. De mozzarella mag iets dikker worden gesneden.
Giet zodra de saus 10 minuten heeft gekookt de helft in de sauteerpan en leg met de plakjes groente en kaas er in een patroon bovenop. Voeg als alles goed ligt de resterende saus er bovenop en doe het deksel op de pan. Laat op de laagste stand in 10 minuten koken tot de groenten zacht en gaar zijn. Laat het deksel er tijdens deze kooktijd opzitten om de voedingsstoffen in de groenten te behouden.
Serveer het gerecht warm en geniet ervan!