Niveau: gemiddeld
Gebruikte iCook producten: 5-Piece Knife Set; Veelzijdige schaar; mengschaal; soeppan van 8 liter met deksel
Ingrediënten:
6 lamskoteletten
6 plakjes artisjok
300 g rundergehakt
2 uien
200 g rijst
100 g fijne bulgur
½ bosje peterselie
200 g wijnbladeren
1 tomaat, in stukjes
1 grote theelepel komijn
1 theelepel kurkuma
1 eetlepel tomatensaus
110 ml olijfolie
2 teentjes knoflook
zout, zwarte peper
Werkwijze:
Snijd de uien, knoflook en tomaten met het iCook mes en knip de peterselie met de veelzijdige schaar.
Meng alles in de mengschaal door elkaar met het rundergehakt, de bulgur, rijst, kruiden en olijfolie.
Kneed het geheel 10–15 minuten, vul dan de wijnbladeren en rol ze op.
Leg drie lamskoteletten in de iCook soeppan. Leg de artisjokken erbovenop, dan twee lagen wijnbladeren en dan weer lamskoteletten, artisjokken en nog twee lagen wijnbladeren.
Voeg de olijfolie en de tomatensaus toe.
Breng aan de kook op hoog vuur, en laat dan nog 40 minuten sudderen.