Parmigiana
Recepten
Parmigiana is een Italiaans gerecht dat zijn oorsprong in de zuidelijke regio's Campania en Sicilië heeft. Het wordt ook wel 'parmigiana di melanzane' of 'melanzane alla parmigiana' genoemd, en is een typisch ovengerecht met laagjes gefrituurde aubergine, kaas en tomatensaus.
Gebruikte iCook-producten:
Houten snijplank
5-delige messenset
Anti-aanbakpan van 25 cm
4 literstomer
1 litersteelpan met deksel
Ingrediënten:
700 g aubergines
20 g bloem
1 teen knoflook, gepeld en in plakjes
250 g passata
10 blaadjes basilicum
250 g mozzarella, in plakjes
80 g Parmezaanse kaas, fijngeraspt
Plantaardige olie, om de aubergines te bakken
2 el extra vierge olijfolie
Zout en peper naar smaak
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de aubergines in de lengte in plakken, bestrooi met zout en laat ze 30 minuten staan. Dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi ze aan beide zijden met een dun laagje bloem en frituur ze goudbruin in de plantaardige olie in de anti-aanbakpan van iCook. Laat de aubergines uitlekken in de 4 literstomer van iCook, om de overtollige olie af te voeren.
Bereid ondertussen de tomatensaus. Verhit in de 1 litersteelpan van iCook de olijfolie met knoflook op matige warmtebron gedurende 1 minuut. Voeg dan de passata en basilicumblaadjes toe, leg het deksel op de pan en laat alles 10 tot 15 minuten koken op een lage temperatuur. Neem de pan van de warmtebron en zet hem aan de kant.
Verdeel twee scheppen van de zojuist gemaakte tomatensaus over de bodem van de ovenschotel, leg hierop een laag gefrituurde aubergines en dan een handje Parmezaanse kaas, zout en mozzarella. Herhaal deze lagen totdat de aubergines op zijn. Eindig met een laag tomatensaus, zout, peper en gerapste Parmezaanse kaas. Zet dit 40 minuten in de oven en voeg daarna nog eens verse Parmezaanse kaas toe. Serveer en smullen maar!
Download dit recept hier als
PDF
/ als
ePub
-bestand