Salade met avocado en ei
Recepten
Dit heerlijke, lichte smeersel is perfect als voorgerecht bij een picknick op een warme zomerdag of 's avonds bij een drankje.
Dit heerlijke, lichte smeersel is perfect als voorgerecht bij een picknick op een warme zomerdag of 's avonds bij een drankje.
Gebruikte iCook-producten:
5-delige messenset
Set mengkommen
1 litersteelpan
Ingrediënten:
2 eieren
100 g komkommer, met schil, in stukken gesneden
30 g lente-uitjes, in dunne plakjes
2 avocado's, ontdaan van schil en pit
3 tl rodewijnazijn, in twee delen
½ tl zout
½ tl zwarte peper
1 tl chilisaus
30 g rucola
½ tl olijfolie
8 volkorencrackers
Bereiding:
Kook de eieren 10 minuten in de steelpan.
Doe de stukjes komkommer en de plakjes lente-ui in de middelgrote mengkom.
Prak de avocado's fijn in de kleine mengkom. Voeg 2 tl rodewijnazijn, zout, zwarte peper en chilisaus toe en meng goed. Doe het avocadomengsel bij de komkommer en lente-ui in de middelgrote mengkom en meng alles goed door elkaar.
Spoel de eieren af met koud water. Pel ze en snijd ze in kleine stukjes en meng door de avocadomix. Breng op smaak.
Leg de rucola op een schaal. Besprenkel met de overgebleven wijnazijn (1 tl) en 1 tl olijfolie, en hussel goed door elkaar. Verdeel het ei-met-avocadomengsel over de rucola en serveer op crackers.
Wij maken gebruik van cookies zodat u een optimale beleving heeft op onze site. Cookies zijn bestandjes die worden opgeslagen in uw browser. Ze worden door de meeste websites gebruikt om uw website-ervaring te personaliseren.
Door deze website verder te gebruiken zonder de instellingen aan te passen geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.