Kipcurry
Recepten
Deze curry heeft een perfecte smakencombinatie van specerijen, het goede van citrusvruchten en pittige gember. Het is een eenvoudig te bereiden doordeweekse avondmaaltijd, maar ook een gerecht waarmee u zeker indruk maakt op uw gasten! Ruim voldoende voor 4 personen
Gebruikte iCook-producten:
Houten snijplank
5-delige messenset
2 litermengkom
Anti-aanbakpan met deksel, 28 cm
Kleine braadpan
Ingrediënten:
800 g kipfilet, in grove, hapklare stukken gesneden
150 g kant-en-klare massaman currypasta
2 teentjes knoflook, geplet
1 stukje verse gember, geschild en fijn geraspt
1 el korianderzaad, gekneusd in de vijzel
2 wortels, geschild en in stukken
1 el kokossuiker
Optioneel: 3 verse groene pepers, zonder de zaadjes en grof gesneden
400 ml kokosmelk
1 el vissaus
1 el versgeperst limoensap
Zout en peper naar smaak
250 ml witte rijst, afgespoeld
500 ml water
3 el verse peterselie voor de garnering
Bereiding:
Spoel de kip af, dep droog en kruid met peper en zout in de mengkom.
Verhit de pan op matige warmtebron. Voeg de kip to en bak deze 5 minuten of tot hij goudbruin is.
Voeg dan al roerend de currypasta, gember, korianderzaad, wortelen, kokossuiker en eventueel de pepertjes toe. Giet de kokosmelk erbij en laat 5 minuten pruttelen met het deksel op de pan.
Haal het deksel van de pan en laat de curry sudderen tot de saus iets is ingedikt.
Breng ondertussen in de kleine braadpan de rijst met het water aan de kook. Zet de warmtebron laag en laat pruttelen totdat al het water is verdampt.
Haal de curry van de warmtebron en roer de vissaus en het limoensap erdoor.
Serveer met rijst in kommen en garneer eventueel met verse peterselie.
Tip:
kook voor een pittiger gerecht ook de zaadjes van de optionele groene pepertjes mee.