Auberginesalade
Recepten
Bent u op zoek naar een lichte lunch of een smakelijk bijgerecht voor de avondmaaltijd? Dan is deze salade iets voor u. Ze is snel en eenvoudig te bereiden en met de overvloed aan klassieke Mediterrane smaken steelt ze vast de show op uw tafel.
Gebruikte iCook-producten:
5-delige messenset
Anti-aanbakpan met deksel, 28 cm
2 litermengkom
Ingrediënten:
750 g aubergine
4 el olijfolie, verdeeld
1/2 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl komijnpoeder
zout en peper naar smaak
250 g cherrytomaatjes
2 el wittewijnazijn
1 el geroosterd sesamzaad
3 el gehakte verse peterselie, ter garnering
Bereidingswijze:
Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in de pan en doe de aubergine erbij. Breng op smaak met gerookte paprika, komijn en peper en zout. Bak dit voorzichtig husselend in 6-7 minuten gaar. Doe alles in de mengkom.
Snijd de cherrytomaatjes doormidden en doe ze erbij.
Maak de salade aan met wittewijnazijn en de resterende olijfolie, en breng op smaak met peper en zout. Voeg het sesamzaad toe en hussel alles door elkaar. Garneer met verse peterselie.
Download dit recept hier als
pdf
/ als
ePub-bestand