Powerbowl
Recepten
Geen idee hoe u moet beginnen met gezonder eten? Dit gerecht met zachtgeroosterde pompoen, frisse rodekool en een hummusdressing, bevat niet alleen volop voedzame peulvruchten, granen en groenten, maar ook heel veel kleur, textuur en smaak.
Gebruikte iCook-producten:
Grote mengkom
Anti-aanbakpan (24 cm Ø) van iCook
3-liter steelpan met deksel van iCook
Santoku-mes uit de messenset van iCook
Ingrediënten (voor 2 personen):
250 bruine linzen
125 g quinoa
500 g hokkaidopompoen in blokjes
250 g tahoe
250 g rodekool
250 g spinazie
125 ml appelciderazijn
4 el hummus
1 el citroensap
2 el water (of voldoende om de dressing wat te verdunnen)
100 ml olijfolie
4 el sojasaus
peper voor het op smaak brengen
Optionele garnering: plakjes rode radijs en taugé
Bereidingswijze:
Spoel de linzen af en doe ze in de steelpan. Zet de linzen onder koud water. Breng ze aan de kook en laat ze 10 tot 15 minuten sudderen (of totdat ze zacht zijn). Tip: doe geen zout in het water, want dat maakt de velletjes van de linzen taai en dan worden ze niet meer zacht.
Doe in een andere steelpan 125 g quinoa en 240 ml water Breng dit aan de kook, zet dan de warmtebron uit en dek de pan af met een goed sluitend deksel, totdat al het water is opgenomen.
Was de hokkaidopompoen, snijd hem in tweeën en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in blokjes van 3 cm. Leg ze op een vel bakpapier, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en zwarte peper.
Snijd de tahoe in blokjes van 3 cm. Giet een scheutje olie in de koekenpan en bak de tahoe op matige warmtebron. Voeg een eetlepel sojasaus toe en breng op smaak met peper.
Haal de tahoe uit de pan, giet in dezelfde pan nog een scheutje olie en sauteer de spinazie. Breng op smaak met een eetlepel sojasaus en peper.
Snijd de rodekool in dunne plakjes. Doe in een kom en giet de appelciderazijn erover.
Klop voor de dressing de hummus, citroensap en water door elkaar.
Doe de linzen, quinoa, tahoe en groenten in een kom en meng ze goed door de dressing. Optioneel: garneer met plakjes radijs en taugé.
Download dit recept hier als
pdf
/ als
ePub
-bestand