Lentestoofpot
Recepten
Zoekt u een mooi gerecht met de lekkerste voorjaarsgroenten? Dit recept geeft u een frisse kijk op de traditionele stoofpot. Het recept is ruim voldoende voor 4 personen en is eenvoudig aan te passen naar een veganistische versie.
Gebruikte iCook-producten:
5-delige messenset
2 litermengkom
4 literpan en deksel
Ingrediënten (voor 4 personen):
200 g groene asperges
2 teentjes knoflook
4 lente-uitjes
8 kleine artisjokken
400 g doperwten
400 g tuinbonen
80 g panchetta
400 ml kippenbouillon
1 handje munt
1 handje peterselie
1 el olijfolie
eventueel: citroenrasp als garnering
Bereidingswijze:
Was de asperges en snijd de houtige delen eraf. Schil zo nodig een deel van de onderkant en snijd de asperges vervolgens doormidden. Pel de knoflook en snijd de knoflook fijn. Was de lente-uitjes, haal ze af en snijd ze in grove stukken.
Snijd de steel van de artisjokken. Blancheer vervolgens de artisjokken 8 tot 10 minuten in kokend water met zout en giet af. Verwijder de buitenste blaadjes totdat de harten overblijven. Schep de oneetbare vezels eruit met een lepel.
Blancheer de doperwten en de tuinbonen 3 tot 4 minuten in kokend water met zout. Giet af en laat afkoelen.
Verwarm de olie in een soeppan en bak de panchetta 3 tot 4 minuten. Voeg de asperges, knoflook en lente-uitjes toe en bak deze kort mee. Voeg de artisjokken, doperwten, tuinbonen en het kooknat toe. Voeg 400 ml kippenbouillon toe en breng op smaak met peper en zout. Laat circa 10 minuten sudderen op lage warmtebron. Voeg zo nodig nog wat water toe.
Was de kruiden, sla ze droog en pluk de blaadjes eraf. Hak ze grof en voeg ze bij de stoofpot samen met de citroenrasp.
TIP: wilt u een veganistische versie maken? Laat dan de panchetta weg en vervang de kippenbouillon door groentebouillon.